Gyártás

A fűszerpaprika őrlemény a fűszerpaprika növény beérett és megszárított termésének megőrlésével nyert termék.

Szedés után ősszel a paprikát több hétig utóérleljük: ez alatt a fűszerpaprika minőségi értékei kiteljesednek, a piros festékek aránya eléri az összes festék 70-80 százalékát és kialakul a stabil színtartó képesség.

Utórlelés 5.JPG

Ahhoz, hogy a paprika őrölhetővé váljon, csörgősre kell szárítani. Ez a minőség-megőrzés szempontjából kritikus folyamat: a paprikát válogatni, a szárítást kíméletesen kell végezni, hogy a piros szín-, az íz-, illat- és aroma anyagok megőrződjenek. A szárított paprika hivatalos neve: paprika féltermék, melyet tételenként elkülönítve, a minőség, származási hely és a feldolgozás idejének megjelölésével, az őrlésig száraz, hűvös helyen tárolunk.

A fűszerpaprika őrlemény minőségét a féltermék minősége, összetétele – bőr-mag arány, festék-tartalom, fajta – és a gyártási technológia szabja meg. A PaprikaMolnár Kft-nél előaprítjuk, majd három kőpárból álló köves malomban őröljük a paprikát. Az utolsó kő a „pirosító ”: ennek metszőéle nincs, az erős súrlódástól felmelegedő kő az olajat a paprikamagból jobban oldja, így szebb szín kapható. Az őrlés végén kondicionáljuk az őrleményt, majd szitáljuk, hűtjük és minősítjük a paprikát, azaz bemérjük a legfontosabb minőségi jellemzőt: a piros színtartalmat, valamint megízleljük, megszagoljuk az őrleményt. A növényi mikrobiológiai vizsgálatokat akkreditált laborban végeztetjük el. Minősítés után az őrleményt aromatartó, fényvédő, zsírt át nem eresztő csomagolóanyagba (zsákba) töltjük, a szállításig száraz, sötét, hűvös helyen tároljuk. Otthoni használatnál is a hűtőt ajánljuk a paprika tárolására.

Bérgyártás, csomagolás

HACCP minőségbiztosítási rendszerben működő üzemünkben bérszárítást és bérőrlést vállalunk, ahol garantáljuk, hogy a megbízó a saját paprikáját kapja vissza.

További szolgáltatások: fűszerpaprika féltermékek és egyéb fűszernövények gőzsterilizálása, csomagolása.

Érdeklődjön a következő telefonszámok valamelyikén:

+ 36 62 272 788

+ 36 20 9748 698

sysop@paprikamolnar.hu