Bográcsolás művészien. Munkácsy festménye

Bográcsolás művészien. Munkácsy festménye

Népszerűsítettük már a grillezést mint nyári gasztronómiai programot, most azonban rátérünk a szabadtűzön sütés-főzés egy magyarosabb verziójára: Bográcsolás nélkül sem telhet el a nyár. Paprikáshoz, pörkölthöz, gulyáshoz korábban szintén adtunk már tippeket, de ezúttal egy egészen új – képzőművészeti – perspektívát választottunk. Borácsolás festményen, 1864-ből Az alábbi képet valószínűleg sokan ismerik, Munkácsy Mihály (1844-1900) magyar…

Paprikás, pikáns receptötletek. Bográcsgulyás szabadtűzön

Paprikás, pikáns receptötletek. Bográcsgulyás szabadtűzön

Paprikás, pikáns receptötletek című sorozatunkban egy kis inspirációt kívánunk adni a mindennapi menütervezéshez. Figyelembe véve az adott időszakot, a szezonális kínálatot… és persze a fűszerpaprika kreatív alkalmazási lehetőségeit. A múltkor, tekintettel a tomboló nyárra, egy különleges édességet (csípősséget) ajánlottunk. A chilis fagyi receptje után egy hangulatos, közösségi ötletet hoztunk. Készüljön bográcsgulyás szabadtűzön! Bográcsgulyás. Nem pörkölt…

A legjobb magyar fogások - ahogy a külföldiek látják

A legjobb magyar fogások – ahogy a külföldiek látják

A legtöbben, ha idegen országba utazunk, mindenképpen sort kerítünk az adott terület ételeinek megkóstolására is. A menü összeállításában nyújt segítséget a Taste Atlas. Egyfajta gasztronómiai gyűjtemény, ami ötleteket kínál az utazóknak – és összegzi a korábbi utazók benyomásait. Most mi is közöljük a tíz legnépszerűbb étel listáját, érdekes látni, hogy melyik magyar fogások a külföldiek…

A bogrács és tartalma: Paprikás, pörkölt, gulyás

A bogrács és tartalma: Paprikás, pörkölt, gulyás

A bogrács és a bográcsozás valószínűleg sokunk – baráti vagy családi összejöveteleket idéző – kedves emlékei között szerepel. A tűzrakás izgalma, a fortyogó, paprikás lé kevergetése és persze a gyakori kóstolások mind hozzájárulnak ennek az izgalmas főzési módnak a népszerűségéhez. A bogrács története. A cserépleletektől a csapatépítő tréningekig A szabadban lobogó tűz ételkészítésre való felhasználása…

Paprikás, pörkölt, gulyás? Hasonlóságok és különbségek

A címben szereplő három szó között egy, a magyar gasztronómia iránt érdeklődő külföldi vendég valószínűleg nem sok különbséget látna. Hiszen a paprikás, a pörkölt és a gulyás egyaránt élénkpiros színű a híres magyar fűszerpaprikától, húst tartalmaz rövidebb vagy hosszabb lében, gyakran csípős is. Való igaz, a három étel részletesebb leírására van szükség, hogy világosan lássuk…