Az eredeti halebéd. Sok kecsege, elég ponty, kevés harcsa

Az eredeti halebéd. Sok kecsege, elég ponty, kevés harcsa

Bár idén is elmarad a szegedi halfesztivál, ez még nem zárja ki, hogy egy autentikus halebéd zárja a nyarat. Az ikonikus halászlé különböző típusairól már többször írtunk, most átadjuk a szót Herman Ottónak. Az utolsó magyar polihisztor – akinek A magyar halászat könyvét is köszönhetjük – pontosan és ízesen foglalt össze mindent, amit a halfőzésről…

A XXVI. Halfesztivál, Tömörkény és a paprikás hal

A XXVI. Halfesztivál, Tömörkény és a paprikás hal

Ahogy már évek óta, a Fehértói Halászcsárda és Szálloda idén is megrendezi a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivált. Szeptember 1-jén XXVI. alkalommal kerül az óriásbogrács a Tisza-partra, válnak elérhetővé a minőségi kézműves termékek, színesítik koncertek a rendezvénysorozatot. Az esemény origója, végterméke és főszereplője – a halászlé – azonban olyasmi, aminek elnevezése Tömörkény István szerint alapos vizsgálatra…