Molnár Anita: Szívügyem a paprika. Könyvajánló interjú

Molnár Anita: Szívügyem a paprika. Könyvajánló interjú

A szögedi paprika című kötet megjelenésére már csak néhány hetet kell várni. A könyv szerzője, Molnár Anita, ezúttal interjú formájában válaszolt a majdani olvasókat leginkább foglalkoztató kérdésekre. Közléseiből kiderül néhány dolog a könyv tartalmáról, az aktuális munkafolyamatokról, a szegedi paprika szenvedélyes szeretetéről. Honnan jött A szögedi paprika ötlete, mi a könyv kiadásának célja? Úgy gondolom,…

Elindult a paprikaszárítónk, folyamatosan érkeznek a paprika termelők szállítmányai

Kedves paprika termelők! Elindult a paprikaszárítónk, várjuk a termelőket a paprikáik szárítására és annak őrlésére. Kistermelők, magánszemélyek és vállalkozások részére a nyers, utóérlelt fűszerpaprikát szárítjuk, igény szerint őröljük, homogenizáljuk és csomagoljuk. Éttermek, húsüzemek, vállalkozások részére hozott recept szerint gyártunk és csomagolunk fűszerkeverékeket. Saját márkás termékek gyártását is vállaljuk. Dolgozunk csípős paprikákkal, chilivel és biopaprikákkal is – fizikai és időbeli elkülönítés mellett. Fűszerpaprika szárítás és őrlés a…

Gyűjtsük össze a régi értékeinket a Paprika Múzeum számára

Kedves paprika termelők! Régi értékeinket ne hagyjuk feledésbe merülni, ne hagyjuk elveszni! Gyűjtsük össze őket Paprika Múzeumunk számára! Az őszi munkák befejezése után egy kis otthoni selejtezés, nézelődés, kutakodás után, padláson, sufniban, kamrában, ha valaki régi, nem használatos tárgyakra, eszközökre bukkan, pláne ha paprika termeléssel vagy a régmúlt időket, életképeket idéző tárgyakra bukkan, megválna-szabadulna tőlük, szívesen fogadjuk,…

Interjúblog: Könyv készül a szegedi paprikáról

Kedves Látogatóink! Korábban már hírt adtunk arról, hogy készülőben van A szögedi paprika című könyvünk. A szerzővel, Molnár Anitával, a Paprika Molnár Kft. vezetőjével a Délmagyarország című napilap készített interjút. Most ebből idézünk részleteket: Molnár Anita A szögedi paprika című, készülő könyv előzetes bemutatóját csütörtökön 18 órától tartották Szegeden, a Nyíl utca 43. szám alatti…

Különleges élmény volt a kisteleki nyugdíjas csapat látogatása a Paprika Múzeumunkban

Ez a kisteleki kedves nyugdijas csapat járt nemrégen nálunk a Paprika Múzeumunkban. Különleges élmény volt a velük való találkozás, ahol paprikatörténeti emlékeket is felidéztünk. Szervezőjük, Erzsi, eredetileg röszkei lány volt, méghozzá a röszkei Paprika Hasító Együttesben rendszeresen szereplő Kovács „Kása” József lánya. Sokan a csoportból jól ismerik a fűszerpaprikát, valamikor termelték részes művelésben a környékbeli…

PaprikaMolnár termékek 1-25 kg-ig konyháknak, húsiparnak jó áron, gyors kiszállítási idővel

Kedves Látogatóink! A Paprikamalmunkban kiváló őrleményeket és fűszerkeveréket gyártunk, melyek többféle kiszerelésben megvásárolhatók a webáruházunkban kedvező áron. 1-25 kg-os kiszerelésig, minőségi bizonylattal szállítjuk  a nagyobb tételben vásárolt termékeket, melyeket, kolbászkészítéshez, vendéglátásban éttermeknek, konyháknak ajánljunk. Rövid szállítási határidővel küldjük a rendelt termékeket.  Ízelítő a legnépszerűbb termékeinkből:   [products category=”paprikamolnar-termekek-1-25-kg-ig-konyhaknak-husiparnak” limit=”6″ orderby=”menu_order title” order=”ASC” paginate=”true” orderby=”rand”]    …

PaprikaMolnár termékek otthoni felhasználásra jó áron, gyors kiszállítási idővel

Kedves Látogatóink! A Paprikamalmunkban kiváló őrleményeket és fűszerkeveréket gyártunk, melyek többféle kiszerelésben megvásárolhatók a webáruházunkban kedvező áron. Rövid szállítási határidővel küldjük a rendelt termékeket.  Ízelítő a legnépszerűbb termékeinkből:   [products ids=”2848, 2791, 2925, 2803, 3027, 2834″ limit=”6″]

Itt az ültetés ideje!

A hónap műtárgya(i) a Paprika Múzeumban: Fúrú és öntöző – itt az ültetés ideje!

Szokásunktól eltérően nem egy, hanem gyűjteményünk két darabját választottuk a hónap műtárgyának. Minderre két alapos indokunk is van: Az ültetőbotot, vagy ahogy az Alföldön nevezték, fúrút, és a kerámia-öntözőt az ültetés során is együtt használták. Ráadásul olyan nehéz és összetett munkafolyamatot képviselnek, hogy helyesebb is, ha nem magányosan, hanem párban jelennek meg. Az ültetés ideje…

A hónap műtárgya a Paprika Múzeumban: Születésnapi jegyzetek

A hónap műtárgya a Paprika Múzeumban: Születésnapi jegyzetek

Április 17-én a PaprikaMolnár Fűszerpaprika Malom és Múzeum megnyitásának 12. évfordulóját ünnepeltük. Ebből az alkalomból egy olyan tárgy kapja a hónap műtárgya megtisztelő címét, amely szorosan kötődik a kezdetekhez.  A hónap műtárgya: Jegyzetfüzet a Szánthó-hagyatékból Korábban már több cikkünkben említettük, hogy a Paprika Múzeum ötletét a szentmihálytelki paprikamalom-tulajdonos Szánthó család hagyatékának megvásárlása adta. Az izgalmas…

Vallási előírás, életmódváltás? Böjt, alakformálás? Fogyás kapszaicinnel

Vallási előírás, életmódváltás? Böjt, alakformálás? Fogyás kapszaicinnel

Múlt héten – a naptár aktuális állása szerint – farsangról, busójárásról, bőséges fánkadagokról volt szó. Azóta lepergett néhány nap, és éppen hamvazószerdához, a nagyböjt kezdetéhez érkeztünk. Tényleg negyvennapnyi koplalásról beszélünk? Hogy viszonyul egymáshoz a vallási előírás és a számos modern diéta? Lehetséges a fogyás kapszaicinnel? Nagyböjti szabályok akkor és most Hamvazószerdától, mely idén éppen a…

Chilis lencse recept és újévi jókívánság

Chilis lencse recept és újévi jókívánság

A téli ünnepek alkalmából készültünk már egy adventi és egy, kifejezetten az ünnepi asztalra való fogással. Összeállításunkat a chilis lencse recept bemutatása zárja – csakúgy, mint az előző alkalmakkor, most sem véletlenül esett erre a választásunk. Szilveszter és Újév. Hogy is jön ide a lencse? Szent Szilveszter pápa (314-335) ünnepén és az Újév előestéjén –…