Paprika túra és Hungarikum élményséta Szegeden, a paprika hazájában
FIGYELEM! A PROGRAM MEGVÁLTOZOTT!
Szeged története elválaszthatatlan a paprikától: a napfényben gazdag időjárás, a Tisza közelsége és a szegediek kísérletező kedve együtt tették a szegedi paprikát a magyar konyha alapvető fűszerévé. A túra a Szegedi paprika hazájába viszi el a látogatót, ahol a röszkei Paprika Malomban friss őrleményeket kóstolhatnak és a Paprika Múzeumban megismerkedhetnek a szegedi paprika történetével. A Paprika Boltban frissen őrölt paprikák, paprikás ajándéktárgyak és uzsonna várja a látogatókat.
A túra Szegeden egy belvárosi interaktív városnéző sétával folytatódik. A látogatók megismerkedhetnek a Napfény Városának mediterrán hangulatával, történetével, érdekességeivel, a szegediek fogadalmával és a paprika mellett a város másik hungarikumával, a szegedi papuccsal. A város szépségei mellett Szeged ízei sem maradhatnak ki a programból: a Tisza-parti halászcsárdában megkóstolhatják a híres szegedi halászlét és helyi nemzet-győztes pálinka kiválóságokat kóstolhatnak a pálinkabisztróban.
A program kétféleképpen szervezhető: Szegeden kezdődik és a röszkei Paprika Múzeumban végződik, vagy fordítva. A csoporthoz az idegenvezető Szegeden csatlakozik. Az egynapos kirándulást csoportoknak ajánljuk, minimum létszám: 8 főtől.
A Paprika-Papucs-Pálinka program tartalma előzetesen egyeztethető, pontosítható a szervezőkkel, Molnár Anitával a Paprika Múzeumból és Gyuris-Karancsi Dóra szegedi idegenvezetővel
Programok:
- Paprika Malom & Múzeum
200 éves paprikás örökség filmen, képeken, történetekben. Tárlatvezetéssel, malom-betekintővel, paprikakóstolással, uzsonnával. Időtartam: 1,5-2 óra
- Szegedi interaktív városnéző séta pálinkakóstolóval
Nagy Árvíz és a Fogadalmi templom, Egyetem és Szent-Györgyi Albert, Dugonics tér, Kárász utca, a Színház és a Tisza, Széchenyi tér és Szegedi papucs, pálinka-kóstolás a Gong-házban. (A programra többféle variáció lehet, időtartamtól és időjárástól függően. A program bővíthető ebéddel, amelyhez a helyszín valamelyik Tisza-parti halászcsárda lehet, ebben az esetben a program további másfél órával hosszabbodik.) Időtartam: 2 óra séta és fél óra pálinkabisztró.
Időpontok: előre egyeztetett időpontban.
FIGYELEM! A PROGRAM MEGVÁLTOZOTT!
Egyeztetés, információ:
Molnár Anita, Paprika Malom & Múzeum, email: paprika@paprikamolnar.hu
Mobil: + 36 30 371 8044